Header image    
SAMOS- PAGONDAS    
  HEM ::
   
 
Lite fakta

Medelhavet är berömt för sin månghundraåriga historia, kultur, solljuset och för sin skönhet. Havets dyrbaraste smycke är den grekiska arkipelagen. Den ligger i den nordöstra delen av Medelhavet. Denna del är broderad av många öar. Det finns 3000 små och stora öar i den grekiska arkipelagen. Bara 140 öar är befolkade. De flesta ligger i Egeiska havet, ett hav som ligger mellan Grekland och mindre Asien. Någonstans där finns det en liten ö, Delos, som enligt myten anses vara solguden Apollos födelseort. Så det är inte så konstigt att öarna i Egeiska havet badar i solljus. Solen och ljuset utgör bara en del av öarnas skönhet. Man bör lägga till den vackra naturen, de flikiga stränderna med den kritvita sanden och det azurblåa kristallklara vattnet. För att inte tala om de traditionellt byggda byarna som överblickar havet från höjderna. Eller fästningar, kyrkor och kloster.

Öarnas historia och arkaiska kultur når en ålder som sträcker sig över fyra eller femtusen år.Öborna är mycket gästvänliga; enkla och goda människor hälsar varje människa välkommen med sina kännetecknande melodiska dialekter. Varje ö utgör en fröjd för ögat. Var och en har sin egen förtrollning och sin egen historia.

Jag vill gärna dela med av den ö jag förälskade mig i 1984 - och det är Samos.

Charterflyg och bara flygstol med apollo,fritidsresor,ving,airtours är enklaste sättet att resa till Samos, ett annat sätt kan vara att ta ett lågprisflyg (Sterling) till Athen och vidare med båt.

 

 

island

vik
vandring